WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.01.19. 15:44 WiFifalu

Merakival a digitális szakadék felszámolásáért

Címkék: internet wifi hozzáférés digitális szakadék meraki oneeconomy

Bár itt, WiFi Falu blogban elsősorban a fejletlenebb régiók digitális felzárkóztatásáért tett erőfeszítésekkel foglalkozunk, ez nem jelenti azt, hogy másutt ne okozna megosztottságot az eltérő digitális fejlettség.

A vezeték nélküli berendezéseket gyártó Meraki a OneEconomy nonprofit szervezettel közösen azt tűzte ki célul, hogy az Egyesült Államok legszegényebb háztartásait lássa el elérhető árú Wi-Fi kapcsolattal. A következő 2 évben több, mint 100.000 család bekötését tervezik és fejlesztésükkel átlépik az Államok határait is.

A Meraki - OneEconomy terjeszkedés telepszerűen történik. A nagy sávszélességű hálózatokat behúzzák egy sűrűn lakott környékre, majd a helyi lakososok osztoznak annak kapacitásán.

Korábban a ilyen célra azért nem alkalmaztak vezeték nélküli technológiát, mert az drága volt és állandó felügyeléetet igényelt. A Meraki hozzáférési pontjai olcsóságuk és egyszerűségük miatt új lehtőségeket kínál.  Alég hozzájuk csatlakozni, és máris minden működik. A elrendezés és az üzemeltetés alacsonyabb költségei miatt a OneEconomy most több alacsony jövedelémű családot képes internetkapcsolattal ellátni. Ezek a családok a szokásos havi  20-30  dolláros (4000-6000 Ft) piaci ár helyett most 5-7 dollárért (1000-1500 Ft) használhatjűk az internetet.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása