WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.01.21. 15:51 WiFifalu

A kis dolgok kihívása

Címkék: esélyegyenlőség segély adomány digitális szakadék kiva.org

Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója a CES-re (a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vására) irányuló nyilvánosságot használta ki, hogy bejelentse új Small Things Challenge (Kis Dolgok Kihívása) programjukat.

A Small Things Challenge  nem kormányokat, vagy vállaltokat vesz célba, hanem magánembereket biztat arra, hogy kis összegű adományokkal segítsék a legszegényebb országban élőket az első lépések megtételére a nyomorból kivezető úton.



A Small Things Challenge 1/2 centet "fizet" mindenkinek, aki ellátogat weboldalára. (Ezt természetesen nem fizeti ki, hanem ezzel az adománnyal a látogató nevében támogatja a rászorultakat. Ez az adomány érdeklődőből azonnal adományozóvá alakítja át a honlapra látogatókat, valószínű,hogy ezután könnyebben válnak "igazi" adományozóvá. Az Intel évi 300.000 dollárig  állja a számlát, de ennél sokkal többet ér kiállása a    program mellett.

A Small Things Challenge közvetlenül nem gyűjt adományokat, nem szervez programokat. Céljuk, hogy a lehető legtöbb ember figyelmét keltsék fel és hogy ezt a figyelmet a (Wifi Falu blogban már korábban említett ) Kiva.org -ra és a Save The Children Revrite the Future (Írd át a jövőt) programjára irányítsa. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása