WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.02.23. 14:22 WiFifalu

First Book

Címkék: könyv segítség szegénység adomány jótékonykodás adományozás

Kyle Zimmer, aki vállalati jogtanácsosi munkája mellett önkéntesként hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában is részt vett meglepő felfedezésre jutott: A szegény gyerekek többsége azért nem olvas, mert NINCS MIT.

Ez a felismerés vezetett  First Book (Első Könyv) megalapításához. Működésének első évében a nonprofit szervezet 12.000 kötetet juttatott el a rászoruló gyerekeknek. Ma évi 60 milliónál is nagyobb mennyiséggel dolgoznak.

A Firts Book nem Afrika, vagy Ázsia szegény gyerekeit támogatja. Célcsoportját sokkal közelebb találta meg. Elgondolkodtató, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában is milliószámra élnek olyan gyerekek, akik másképpen soha nem jutnának szép, új, mások által még nem használt könyvekhez.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása