WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.03.26. 12:40 WiFifalu

Munkanélküliek a digitális szakadék túloldalán

Címkék: munkanélküliség digitális szakadék információs társadalom

A munkanélküliség növekedésével a fejlett országokban sokan magukon tapasztalják most meg, hogyan működik a digitális kirekesztődés. A BusinessWeek beszámolója szerint az Egyesült Államokban is egyre több az olyan munkanélküli, aki az alapvető számítógépes ismeretek hiánya miatt nem tud elhelyezkedni.

Ezek az emberek nem számítógépes tudást igénylő munkára jelentkeznek, hanem takarítói, építőipari, vagy mosogatói munkákra. A munkaadók többsége azonban online hirdetési felületeken hirdeti meg az állásokat és online fogadja a jelentkezéseket is. Hátrányos helyzetben van tehát, aki nem fér hozzá az interneten megjelenő hirdetésekhez, illetve nem tudja elkészíteni és elküldeni önéletrajzát, motivációs levelét.

Az álláskeresés-pályázás Magyarországon is szinte teljesen áttevődött az internetre. A hagyományos csatornákon keresztül(hirdetési újság, helyi lap) egyre kisebb az esély munkát találni. Léteznek ugyan hivatalok, segélyszervezetek, ahol a hozzájuk fordulók segítséget kaphatnak, de ezek kapacitása korlátozott. Mindenképpen azok vannak kedvezőbb helyzetben, akinek maguk is hozzáférnek az internethez és legalább alapszi

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása