WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.04.16. 15:14 WiFifalu

Digitális szakadék az iskolákban

Címkék: oktatás internet iskola digitális szakadék

Néhány éve még az volt a tanárok legfőbb problémája, hogy az iskolai tananyagnak a tévé és a mozi sokkal változatosabb világával kell(ene) megbírkóznia. Ma a kihívást a számítógépes játékok és az internet jelentik.

Számítógépük, játékgépük, okostelefonjuk segítségéel a gyerekek egy olyan világban élik iskolán kívüli életüket, amiről a tanárok többségének fogalma sincs. Egyre többen vannak, akik  úgy gondolják, hogy a médiához és a kereskedelemhez hasonlóan az oktatásnak is aktívabbá kellene válnia és oda kellene mennie, ahol a gyereke vannak: a közösségi hálózatokra, a virtuális világba.

A generációk közötti digitális szakadék korábban csak otthon jelentkezett. Az utóbbi időben egyre érzékelhetőbb az iskolákban is. Szerepüket vesztik a száz éves szemléltetőeszközök abban a világban, ahol a gépek, vagy akár az emberi test működésének 3D-ben való tanulményozása is lehetséges.

Egy anerikai cég már Play Station Portable játékgépre fejleszt tananyagokat. Ez lenne a jövő?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása