WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.05.11. 14:22 WiFifalu

Az internet valóban mindenki számára hozzáférhető?

Címkék: internet digitális szakadék einclusion internethasználat internethozzáférés

Nagy-Britannia Európa internetes nagyhatalma.  A szélessávú internet elterjedtsége,  internethasználók száma évről évre dinamikusan nő, az emberek egyre több pénzt költenek az interneten keresztül. Helen Milner az április végén megrendezett National Digital Inclusion konferencián mégsem erről beszélt, hanem azokról, akik kiszorulmak az internet használatából:

  • a brit felnőttek 29 százaléka nem használja az internetet
  • 25 százalékuk soha nem is használta
  • a háztatások 35 százaléka nem rendelkezik internet hozzáféréssel
  • a 65 év feletti emberek 70 százaléka még soha nem internetezett
  • az internetet nem használók 49 százaléka a legszegényebb rétegekbe tartozik (arányuk itt kétszer akkora, mint a többi rétegben)
  • az internetet nem használók 75 százaléka nem dolgozik
  • a munkával rendelkezők 26 százaléka sem internetezik
  • a mobiltelefonnal rendelkezőknek csak 11 százaléka használja készülékét internetezésre, moglinin e-mailt csak 6 százalék olvas

Az internetet megkönnyíti a kapcsolattartást a barátokkal, rokonokkal, hatékonyabbá teszi a munkakeresést, az intermetet ismerő emberek átlagosan 5-10 százalékkal több bért kapnak... Akik valamilyen oknál fogva nem férnek hozzá az internetehez, minezektől az előnyöktől elesnek.

Nézze meg

Helen Milner teljes prezentációját (angol nyelven)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása