WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.05.31. 21:39 WiFifalu

Rólunk írták: A Digitális Híd Fest sajtóvisszhangja

Címkék: oktatás tanácsadás digitális szakadék einclusion digitálsi híd

Május 29-én került megrendezésre a digitális megosztottság csökkentését szolgáló Digitális Híd  Fest, amivel bőségesen foglalkozott a hazai média. Az alábbiakban az előzetes és az eseményről beszámoló anyagokból adunk válogatást. (A teljes anyagok a linkekre kattintva olvashatók.

"Királyegyháza, Nagyharsány és Sellye pénteken adott otthont, szombaton Kővágószőlős, Máza és Orfű a helyszíne a Digitális Híd Fest programjainak. A WiFi Falu program keretében a résztvevő társaságok szakemberei személyes konzultációkon segítik az újonnan számítógéphez és internethez juttatott fiatalokat és a régebbi felhasználókat az álláskeresésben."

                                                                                          Stop.hu

"A még 2004-ben elindított program állomásain - jellemzően 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken - a Magyar Telekom önkéntesei tartanak az internethasználattal kapcsolatos kedvcsináló előadásokat, egyénre szabott oktatást és gyerekvetélkedőket."

                                                                                            Heti Válasz

"Baranya megyében olyan akciót is szerveznek, amelynek keretében arra tanítják a programban résztvevőket, hogyan tudnak állást keresni és találni a világhálón. Sokan elzárva élnek az információtól, így számukra fontos kapaszkodót jelent, hogy nemcsak közvetlen környezetükben, hanem az interneten is kereshetnek állást - fejtette ki Nyírő András a Wifi Falu program vezetője."                                                                      
                                                                                              
                                                                                           Inforádió (hang is)

"A tegnapi fesztiválprogramok előzményeként tíz dél-baranyai faluban több mint 200 számítógépet és internetállomást szereltek fel a Wifi Falu program keretében."

                                                                                             Bama.hu

"A Digitális Híd Fest programjaiban, így az internetes állásbörze és a munkaügyi tanácsadás szervezésében közreműködik az Internet Terjesztéséért Alapítvány által indított WiFi Falu program is. A WiFi Falu program révén olcsó használt számítógépekhez és ingyenes vezeték nélküli (wifi) internetkapcsolathoz juthatnak a kevésbé fejlett észak-magyországi és dél-dunántúli régiókban élő hátrányos helyzetű, köztük roma fiatalok"
                            
                                                                                              Origo
                                                                                 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása