WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.07.12. 14:15 WiFifalu

Az internet és a mobil segíti a gazdaság és a társadalom fejődését

Címkék: mobil internet internethasználat world bank group

"A megbízható, jó minőségű internet- és mobiltelefon szolgáltatáshoz való hozzáférés a gazdaság és a társadalom minden szintjén lehetővé teszi a fejlődést." - áll a World Bank Group friss jelentésében. Az anyag alaposan vizsgálja, hogyan hatnak az infokommunikációs eszközök a gazdaság növekedésére a fejlődő országokban.

A WGB kutatásai szerint az internetkapcsolatok számának 10 százalékos emelkedése 1,3 százalékkal gyorsítja a gazdaság növekedését.

A fejlődő országokban az internethasználók száma 2000. és 2007. közt a tízszeresére növekedett, mobiltelefon előfizetéssel pedig 4 milliárd ember rendelkezik. (Ezekben az országokban a mobiltelefon az egyedüli hatékony platform, a távoli, kieső helyeken élő emberek számára.)

Az új technológiákban rejlő lehetőségek csak a kormányok és a magánszektor együttműködésével használhatók ki. A hálózatok kiépítésének felgyorsítása mellett azt is lehetővé kell tenni, hogy az alacsony jövedelemmel rendelkezők is hozzáférhessenek a hálózatokhoz és azokra épülő szolgáltatásokhoz.





 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása