WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.10.28. 14:57 WiFifalu

1,6 millió ingyenes e-könyvet az "OLPC-gyerekeknek"

Címkék: oktatás internet adomány olpc

A leginkább a régi honlapokat feltámasztani képes "időgépéről" ismert Internet Archive eddig 1,6 millió könyvet digitalizált. A San Franciscóban működő nonprofit cég célja a felhalmozott tudás univerzális magosztása. Ennek érdekében könyveiket most minden OLPC számítógépet használó gyerek számára ingyenesen hozzáférhető tették.

Az Internet Archive bejelentését egy éves közös munka előzte meg. A könyvek digitalizálását 5 ország 20 szkennelő-központjában végezik, ahol kézzel szkennelik a nyilvánosan elérhető, leját szerői jogú könyveket.

Korábban az OLPV-ről:


Kis zöld számítógépekkel az elzártság ellen
India 250.000 OLPC számítógépet rendelt
Egyetemisták terjesztik a 100 dolláros laptopokat

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása