WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.01.14. 12:49 WiFifalu

Kambodzsában is terjed mikrofinanszírozás

Címkék: szegénység kambodzsa mikrohitel mikrofinanszírozás

Az Asian Development Bank kambodzsai országos igazgatója szerint nálunk is nagy az igény a kis összegű, rövid   lejáratú hitelek nyújtására. Ezt a finanszírozási formát - mint sok más országban - Kambodzsában is jellemzően a legszegényebbek veszik igénybe.

Arjun Goswami a Phnom Pehn Postnak elmondta, hogy bár  nekik is vannak gondjaik (likviditás, növekedési kényszer) a mikrofinanszírozási rendszert kevésbé érintette a pénzügyi válság, mint a bankrendszer többi részét. Ezzel szemben a válság miatt tovább csökkentek a munkalehetőségek, újabb rétegek csúsztak a szegénységbe, nekik pedig egyre nagyobb az igényük a mikrohitelekre.

Ahogy más országokban, Kambodszában is létezik "informális mikrofinanszírozási piac". Az uzsorások Kambodszában havi 10 százalék kamatot kérnek, ami ugyan nálunk kifejezetten baráti árnak számít, ott viszont nagyon nagy terhet jelent a rászoruló szegények számára.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.