WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.03.05. 14:54 WiFifalu

MicroPlace - Kamatos segítség

Címkék: kamat jótékonykodás mikrohitel grameen kiva fejlődő országok

Miközben a súlyosbodó válság miatt egyre nehezebb "hagyományos" kölcsönhöz jutni, növekszik  a mikrokölcsönök népszerűsége. Az egészen kis összegű kölcsönökkel a hagyományos kölcsönfelvevő kör ugyan nem sokra menne, viszont komoly segítséget jelenthet a bankok "ingerküszöbét eddig elé nem érő, legszegényebb rétegek számára.

Itt, a Wifi falu blogon korábban már bemutattuk a Kivát , azt a rendszert, ami egészen kis összegű, kamatmentes kölcsönökkel segíti a fejléődő országokbnan élő szegények (leginkább a nők) vállalkozásait.

A MicroPlace célkitűzéseiben sokban hasonlít a Kivához. A jótékonykodással szemben ők is a kölcsönökben hisznek, a fejődő országok vállalkozó nőit segítik és a kis összeg - nagy segítség elvet tartják szem előtt. Meggyőződésük viszont, hogy mindez nem csak nonprofit keretek közt, hanem üzleti vállalkozásként is működtethető. A MicroPlace-en keresztül vállalkozókat támogató emberek tehár nem adoményokat adnak, hanem befektetnek. Mellékesen kicsit jobbítják a világot.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.