WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.04.08. 13:38 WiFifalu

Jelentés a generációs digitális szakadékról - eInclusion 2008

Címkék: internet digitális szakadék információs társadalom 50 einclusion internethasználat

"Elég gazdag-e ahhoz ma Magyarország, hogy lakosainak jelentős részét - az 50 év felettieket, kirekessze az internet használatából?" - teszik fel a kérdéset az eInclusion 2008. jelentés szerzői.

Az információhoz jutás elképzelhetetlen az elektronikus média nélkül. Az internet szerepe egyre növekszik a társadalmi kommunikációban, a munkában, a tanulásban az állampolgári jogok gyakorlásában. Nem lehet tehát elzárni a társadalom egy részét az internet használatától.

"Jelentős eredmény, hogy elmúlt nyolc évben az 50 év feletti internethasználók száma a 2000-ben becsült tízezerről fél millióra nőtt. Ugyanakkor 5 millió honfitársunk továbbra sem tudja használni az internetet. Bár az internetkerülők aránya csökken, ennek mértéke nem igazán jelentős (kevesebb, mint évi 4 százalék). Szomorú tény, hogy a 60 év fölöttiek között az online analfabéták aránya 60 százalék, 68 százalékuk inaktív."

A teljes jelentés (angol nyelven) itt letölthető. (pdf, 521 KB, 70 old.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.