WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.04.22. 13:16 WiFifalu

1 millió mobiltelefonnal a szegénység ellen

Címkék: mobil újrahasznosítás szegénység mikrohitel grameen

Amerikai egyetemisták és  fiatal szakemberek a Föld Napja alkalmából hirdették meg a Recycle to Eradicate Poverty - RTEP (Újrahasznosítással a szegénység megszüntetéséért) projektet. Céljuk, hogy az év végéig 1 millió használt mobiltelefont gyűtsenek össze. 

 

 

 

 

 

 

Az RTEP adatai szerint évi 170 millió mobiltelefont vonnak ki a forgalomból, de ezeknek csak 20 százalákát hasznosítják újra. Az idővel a szemétben landoló készülékek számos veszélyes anyagot tartalmaznak, erősen szennyezik a környezetet - egyetlen kidobott mobil 150.00 liter vizet képes megfertőzni!

Az
RTEP honlapján regisztrálók egy (használat után teljesen lebomló) zacskót kapnak, amiben ingyen elküldhetik felesleges észülékeiket a begyűjtőhelyre. A használhatatlan készüléket ellenőrzött körülmények között újrahasznosítják, a még használható telefonokat pedig értékesítik. Az ebből befolyt összegből szegénységben élő dél-amerikai nőket juttatnak mikrokölcsönökhöz.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.