WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.05.08. 11:35 WiFifalu

India 250.000 OLPC számítógépet rendelt

Címkék: laptop india olpc negroponte

A Nicholas Negroponte nevével fémjelzett OLPC program az idei év elejére nehéz helyzetbe jutott. A válságból való kilábalásban segíthet most az a 250.000 darabos megrendelés, amit az OLPC két indiai kormányszervtől kapott. (Ehhez a mennyiséghez képest elenyésző az az 5000 darabos rendelés, ami egy segélyszervezetőől érkezett és aminek célpontja Sierra Leone.)

A negyedmillió gép 1500 falusi és külvárosi iskolába kerül. Miközben ennyi számítógép szinte észrevétlen marad az indiai oktatásban, jelentős tétel az OLPC céljainak (1 millió laptop) elérésében.

A júniusban leszállítandó gépek,  az OLPC 1,5 generációhoz tartoznak, az eredeti laptop módosított változatai.. A már egy éve beharangozott két képernyős OLPC 2 gépet most 2010-re ígérik.

Sajátos helyzet, hogy miközben indiai kormányszervek OLPC gépeket rendeltek, továbbra sem mondtak le saját 10 dolláros laptop-tervükről.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.