WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.05.24. 22:17 WiFifalu

Digitális Híd a "wifi falvakban"

Címkék: internet magyar telekom digitális szakadék digitális kultúra internethasználat

Május 29-én a Wifi Falu program keretében "bedrótozott" falvak közül háromban, Sellyén, Királyegyházán és Nagyharsányban  is megrendezik a Digitális Híd vándorfesztivált. A még 2004-ben elindított program  állomásain - jellemzően 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken -  a Magyar Telekom önkéntesei tartanak az internethasználattal kapcsolatos kedvcsináló előadásokat, egyénre szabott oktatást és gyerekvetélkedőket. A mostani program részeként a regionális munkaügyi központok munkatársai mutatják meg, hogyan segíthet az internet az álláskeresésben és munkához jutásban.

A Microsoft Digitális írástudás programját, képzett oktatók mutatják
be a helyszínen. (A programot a megyei CISZOK hálózat képző központjai rendszeresen
oktatják,  3 napos, civilszervezeteknek  ingyenes kurzus keretében.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A Digitális Híd program céljai több területen is érintkeznek a Wifi Falu törekvéseivel, logikus tehát hogy a program legújabb állomásai olyan falvak, ahová mi vittük el az internetet. Remékjük, hogy a Digitális Híd program tovább növeli az internetezési kedvet a "wifi falvakban".

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.