WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.06.09. 16:29 WiFifalu

Classmate PC-k Királyegyházán

Címkék: oktatás intel iskola classmate classmate pc

Királyegyháza Baranya megyében, a Szentlőrinci kistérségben található 1200 lakosú község. 140 diákot tanító iskolájukban Idén nyáron ­– pályázat útján nyert – 100 milliós beruházás veszi kezdetét. Ennek részeként telepítik az első generációs, kifejezetten iskolai használatra tervezett Intel Classmate PC-ket.

A hordozható, az iskolai igénybevételt is bíró (ütésálló), hálózati csatlakozásra felkészített gépek mindent tudnak, amire a tanulóknak szükségük lehet.

A királyegyházi iskola a Wifi Falu program keretében jutott 10 Intel Classmate PC géphez. Az iskola tanárai külön tanfolyamon készülhettek fel az újfata tanítási-tanulási módszerejkre. Ennek során segítséget kaptak a Deák Diák iskola a  Classmate számítógépekkel már egy éve dolgozó tanáraitól. is

Az "igazi" tanulás május közepén kezdődött el. A többségében halomozptta hátrányos helyzetű gyerekek jól fogadták az új sezközöket, szívesen és üygesen használják azokat, láthatóan ösztönzik őket a tanulásban.

Kapcsolódó anyag:

Tarr Zsuzsa (Oktatási Hivatal) esettanulmánya.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.