WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.06.23. 15:15 WiFifalu

Az emberek ragaszkodnak a szélessávú internethez

Címkék: internet szélessáv felmérés internethasználat internethozzáférés

A gazdasági válság hatására sokan kénytelenek felülvizsgálni, mire is költik a pénzüket. Egy friss amerikai kutatás szerint az emberek megszorultságukban hajlamosak lemondani a hetilapokról, a kábeltévéről, de ragaszkodnak az internethez.

A Pew Internet and American Life Project vizsgálata szerint a korábbi stagnálás után az elmúlt egy évben 55 %-ról 63%-ra nőtt az amerikai internet penetráció. Különösen feltűnő a növekedés az internet 10 évvel ezelőtt nég alíg használó 65 év feletti korcsoportvan (19% -> 30%) és az alacsonyabb jövedelmüek között (25% -> 35%).

A megkérdezettek 68%-azért tartja fontosnak a szélessávú internetet, mert segítségével saját közössége dolgai felől informálódhat,
65% az egészségügyi szolgáltatások elérését emelte ki,
de sokan voltak, akik a munkakeresést, a hivatali ügyintézést, vagy a családdal/barátokkal való kapcsolattartást emelték ki.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.