WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.08.18. 13:58 WiFifalu

Digitális szakadék a város közepén

Címkék: internet felmérés digitális szakadék internethasználat internethozzáférés


Tévedés azt képzelni, hogy csak városok, vagy országrészek között alakulhat ki digitális szakadék. Miközben az Egyesült Államokban igen nagy az internet penetráció egy friss kutatásszerint a chicagói lakosok 25 százaléka egyáltalán nem, 15 százalékul pedig csak korlátozott mértékben rendelkezik internet hozzáféréssel.

Az University of Illinois kutatói az elvégzett telefoninterjúk alapján megállapították, hogy az idősebb, spanyol ajkú lakosok interneteznek a legkevesebbet. Ennek okát kutatva kiderült, hogy az nem is annyira anyagi helyzetükben, mint inkább a számukra releváns tartalmak hiányában keresendő.

Egy főképp spanyol származásuak lakta negyedben olyan nyári tábort szerveztek, ahol tizenéves fiatalok éppen szüleik számára hoztak létre közösségi weboldalakat.

Chicago ugyan messze van, de a módszer itthon is használható. A Wifi Falu segítségével az internethez kapcsolat falvakban is megfigyelhető, hogy a fiatalok otthonosabban mozognak a weben, ők bátoríthatják az internet használatára az idősebbeket.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.