WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.10.06. 15:36 WiFifalu

A fogyatékkal élők és a digitális szakadék

Címkék: internet fogyatékkal élők digitális szakadék ict felzárkózás

Az Egészségügyi Világszervezet  (WHO) 600 millióra becsüli a fogyatékkal élők számát, vagyis a világon minden tizedik ember ebbe a csoportba tartozik. A Világbank adatai szerint ezeknek az embereknek a háromnegyede a fejlődő országokban él. Még a fejlett országokban is a fogyatékkal élők jelentős hányada sorolható a szegényekhez. 

Az új technológiák és kommunikációs eszközök segítenek a fizikai akadályok legyőzésében, az infokommunikációs (ICT) eszközök olyan modellt teremthetnek, ahol a fogyatékkal élők jobban, könnyebben integrálódnak az egészségesek világába. Az ICT eszközök hozzáférést biztosítanak a tudáshoz, lehetőséget teremtenek a közösségbe, hálózatba szerveződéshez. És ami talán a legfontosabb: Az új technológiáknak köszönhetően lassan az oktatási szektor is felzárkózik és ennek révén a fogyatékkal élők is új oktatási anyagokhoz férhetnek hozzá.
 

Forrás:

People with disabilities and the promise of ICTs

(Global Voices Online)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.