WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.02.01. 07:53 Kiricsi Gábor

Szabolcsban is megvetettük a lábunkat

Már a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők is csatlakozhatnak a Wifi falu programhoz. Mindez a nyíregyházi Esélyek Házán keresztül bonyolódik, ők vonják be azokat a települési önkormányzatokat és Cigány Kisebbségi Önkormányzatokat, amelyek részt vennének a programban. "Ebben a hónapban várhatóan nyolc település pályázik, az első befutó Vasmegyer és Bököny lehet" - mondja nekünk Herczku Tünde, az Esélyek Háza irodavezetője, aki kollégáival Selyebre is eljött szemlélődni másfél hete.

A megyében egyébként 195 darab 3000 főnél alacsonyabb lélekszámú település van, ezek akkor válhatnak a wifi-telepítés helyszínévé, ha az ADSL-kapcsolat már be van kötve a faluba.

"Ha a többgenerációs szegénységet, valamint a lakosságon belül a romák arányát nézzük, akkor a megye nagyon hasonlít Borsodra" - mondta Herczku Tünde, kiemelve azt is: a wifi projektet azért övezi szimpátia, mert ez olyan üzleti ajánlat, amelynek megvalósításához mindenkinek le kell tenni valamit az asztalra. Ennek folyománya az is, teszi hozzá, hogy etnikai feszültségek sem fakadnak belőle.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása