WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.11.20. 11:53 WiFifalu

Nézzünk messzebbre!

Címkék: oktatás szegénység digitális szakadék kitekintés mikrohitel

Ez a blog eddig leginkább a Internet Terjesztéséért Alapítvány munkájáról szólt. Arról, hogyan vezette be az internetet a digitális kultúrától eddig elzárt területekre, hogyan juttatott számítógéphez és internet eléréshez olyan embereket, akiknek ehhez a "normális piaci viszonyok között" nem volt esélye.

Sikereinkről (és problémáinkról is) természetesen a jövőben is beszámolunk, de ezentúl szeretnénk többet írni arról is, milyen hasonló törekvések vannak a világban. Hogyan teremtenek az internet segítségével új munkalehetőségeket Afrikában? Hogyan kapcsolódnak be az online távoktatási programokba Indiában? Hogyan működik a mikrohitelezés Bangladesben?

Természetesen nem csak az információkat, hanem azok forrását is megosztjuk olvasóinkkal. Mindent mi sem ismerhetünk. Örömmel várjuk a témába vágó linkeket a wififalu@gmail.com címre.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.