WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.11.12. 13:04 WiFifalu

Geoffrey Canada és a Harlem Children's Zone

Címkék: oktatás szegénység alapítvány felzárkózás

  • 33% az esélye, hogy egy 2001-ben született afroamerikai fiú börtönbe kerüljön
  • Az iskolából kimaradó afroamerikai férfiak 60 %-a 30 éves korára már megjárja a börtönt.
  • A 8. osztályt elérő afroamerikaiaknak csupán 7%-a megy át a matematika vizsgán

Harlem közepén, egy 100 házból álló tömbben viszont sokkal jobban állnak a dolgok. Kisebb a lemorzsolódás, nagyobb a sikeresen továbbtanulók száma, kevesebb a bűnözés és a drogozás.

Az ok egyzserű: Ezen a területen működik ugyanis a

Harlem Children's Zone.

A Geoffrey Canada alpította nonprofit szervezet a legszegényebb családoknak nyújt többféle, összehangolt támogatást. Gyereknevelési műhelyfoglalkozásokat szerveznek, óvodai programokat támogtanak, több iskolát is működtetnek. A HCZ legfopntosabb célja, hogy megállítsák a szegénység, a hátrányos helyzet generációról generációra történő öröklődését.

Az 1990-ben egyetlen háztömbben induló kísérlet mára 100 tömbre terjedt ki és egészen a munkaerőpiacig elkíséri a programban résztvevő gyerekeket. Az idén 40 millió dolláros költségvetéssel működő HCZ célkitűzése, hogy 2011-re 15.000 gyereket és 7.000 felnőttet szolgáljon ki.

Az Obama-adminisztráció nagyra értékeli a HCZ eredményeit és 20 további körzetben szeretné alkalmazni eredményeiket.

Az alábbi videón Geoffrey Canada beszél a HCZ céljairól.

Geoffrey Canada at Gel 2006 from Gel Conference on Vimeo.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása