WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.12.15. 11:23 WiFifalu

Szélessáv: Záródik az olló

Címkék: jelentés eu szélessáv európa

Az Európai Bizottság 2008. novemberében kiadott jelentése szerint csökken a különbség Európa szélessávú internettel  legjobban és legrosszabbul ellátott országai között.

A szélessávú szolgáltatások elterjedtsége továbbra is nő Európában, 2007 júliusi 18,2 %-ról 2008 júliusáig 21,7 %-ra emelkedett a penetráció. A jelentés szerint az EU tagországai közötti különbség a 2007 júliusi 28,4 %-ról idén júliusig 27,7 %-ra csökkent. Az adatok szerint egy év alatt 17 millióval nőtt a vezetékes szélessávú vonalak száma, így az Unión belül egyre elterjedtebb és gyorsabb lesz a nagysebességű internet-hozzáférés, továbbá 6,9 %-os elterjedtségével a mobil szélessáv is kezd teret nyerni. Az EU területén levő szélessávú vonalak háromnegyede rendelkezik legalább 2 millió bit per másodperc (Mbps) sebességgel, ami az interneten keresztül történő televíziózást is támogatja.

A jelentés teljes szövege magyar nyelven olvasható az einclusion.hu oldalon

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása