WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.05.20. 18:39 WiFifalu

A Dell iskolai számítgépe

Címkék: oktatás notebook dell felzárkózás olcsó laptop 10 dolláros laptop

Megjelent a Dell Latitude 2100, a vezető számítógépgyártó iskolások (és óvodások) számára kifejlesztett hordozható számítógépe. A készülék sokat tud, vonzó megjelenésű (gyerekbarát színekben kapható), "kakaóbiztos" kivitelű, érintőképernyővel és hagyományos billentyűzettel is rendelkezik.A gépek a tanítás után egy speciális tárólába csúsztathatók be, ami nemcsak biztonságos megőrzésről, illetve a tápegységek feltöltéséről gondoskodik, de ezen keresztül, központilag végezhető a számítógépek adminisztrációja is.

A rossz hír, hogy a Dell gépének kiegészítők nélküli alapára 369 dollárt, a központi tároló ára tübb, mint  3500 dollárt, így aligha számíthat az OLPC program alternatívájának.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopiás Attila Steve 2009.05.20. 20:24:14

Hát igen, itthon egyelőre biztos nem alternatíva. De hosszú távon már jó lehet, hiszen ha ez képes némileg átalakítani az iskolai IT-szektort, akkor ott újabb szereplők is meg fognak jelenni és sokkal költséghatékonyabb megoldások is elérhetők lesznek.