WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.07.14. 19:06 WiFifalu

Szolidaritás, segítség, együttműködés

Címkék: együttműködés szegénység mikrohitel mikrofinanszírozás

2009. július 7-én került nyilvánosságra XVI. Benedek Caritas in Veritate című, társadalmi kérdésekkel foglalkozó encikliája.

A szövegben, melyből itt rövid részletet adunk közre örömme fedeztünk fel sok olyan gondolt, amik megerősítik a Wifi Falu eddig is vallott elveit.

Minden emberiesség elidegenedetté válik, ha túl sokat foglalkoznak a tisztán humánus projektekkel, ideológiákkal és hamis utópiákkal. Ma az emberiesség sokkal interaktívabb, mint korábban: ezt a közös érzést, hogy közel vagyunk egymáshoz át kell vinni a "valós" kommunikációba. [...] A társadalom leggyengébb tagjain kell segíteni, meg kell védeni őket az uzsorától, ugyanúgy, nekik kell segítséget nyújtani mikrohitlek nyújtásával. Ez az a két út, ami révén megszabadíthatók a kizsákmányolástól. Mivel a gazdag országok is a szegénység új formáival kénytelenek szembesülni. a mikrohitelezés új kezdeményezések és új szektorok megnyitásával gyakorlati segítséget kínálhat a társadalom gyengébb elemei számára. Különösen érvényes ez a gazdasági válság idején

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása