WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.09.21. 14:08 WiFifalu

Infokommunikációs felzárkóztatás Kenyában

Címkék: afrika alapítvány digitális szakadék internethasználat

Viszontagságos körülmények között szereztek értékes tapasztalatokat a Voice of Africa for Sustainable Development (VOA4SD) munkatársai. 2007-ben Kenya távolabbi vidékén építették fel oktatási központjukat, ahol - több más kezdeményezésekhez hasonlóan - nőket próbáltak olyan információkhoz juttatni, amik segíthetik őket a boldogulásban. A 2008-as választásokat követő zavargásokban azonban olyan fontos eszközeik vesztek el, illetve semmisültek meg, hogy nem tudták folytatni a munkát.

A VOA4SD munkatársai nem adták fel, Mombasa egyik elővárosában, egy szegénynegyedben építették fel következő központjukat, ahol elsősorban a kallódó fiatalok informatikai oktatására koncentráltak. A folyamatosan finanszírozási problémákkal küzdő alapítvány irodáját végül rablótámadás érte, minden eszközüket elvesztették.

Működése harmadik szakaszában a VOA4SD magáncégektől szerzett támogatást. Ebben segítséget jelentett, hogy végre Kenyába is elértek az optikai kábelek, a szolgáltatók is egyre inkább érdekeltek az infokommunikációs képzésben.

A Voices of Africa for Sustainable Development  munkatársai helyi központok helyett kamionra épített mobil központokat alakítottak ki, amikkel folyamatosan járják az országot. A mobile Information Centers Empowering Youth (Micey) központok egyszerre szolgálják az oktatást, az önálló tartalomszolgáltatást és az AIDS-ellenes felvilágosítást.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.