WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.11.26. 11:59 WiFifalu

Bővül az OLPC program

Címkék: oktatás notebook olpc digitális szakadék adományozás

Bár egy ideje már halálhírét keltik, továbbra is él, sőt, terjeszkedik Nicholas Negroponte programja a One Laptop Per Child (OPLC). (Emlékeztetőül: AZ OPLC a "kettőt fizet egyet kap" elven alapul. Aki 399 dollárért vásárol egy speciális, egyszerű laptopot, ezzel egy ugyanilyen gépet adományoz egy elmaradott ország szegény gyerekének.)



Az OLPC ugyan nem tudta elérni az eredetileg kitűzött célokat, de indirekt módon, az olcsó, egyszerű laptopok piacán kialakított versennyel mégis sokat tett az alapvető informatikai eszközök elérhetővá tételéért. Most az adományozók, és a célországok körének kiterjesztésével, a közvetlen (saját gép vásárlása nélküli) adománmyozás lehetőségének megteremtésével remélhetőleg újabb lendületet adnak a programnak ésa körülötte kialakult mozgalomnak.

Kapcsolódó linek:

Az OLPC weboldala
OLPC vidók
Az OLPC-ről a HUP fórumán
A Washington Post cikke - 2007 novemberéből (angolul)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása