WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.09.14. 12:29 WiFifalu

Twestival

Címkék: twitter adomány kezdeményezés közösségi hálózat adományozás twestival

A Londonban élő kommunikációs tanácsadó Amanda Rose valamikor 2008. elején arra gondolt, hogy a Twitter, a 140 karakternyi (vagy rövidebb) üzenetek küldésére szolgáló hálózat kiválóan alkalmas lehetne jótékonysági akciók szervezésére. Rose nem a Twitter több tízmilliós, gyorsan növekvő hálózatát vette célba, hanem az egyes felhasználók ismeretségi kőrét. Szervezzen mindenki saját köreiben jótékonysági akciót, legyen ott szervező, rendező, vagy szponzor, a központi szevezet csak lazán összefogja az akciókat.

Az első, 2008. szeptemberében Londonban megrendezett Twestival (Twitter + Festival) szervezésében 250 önkéntes vett részt és 1000 fontnyi adoményt sikerült összegyyűjteni, ami jóval meghaladta Rose várakozásait.

Idén februárban már a világ 250 városában egyidejűleg került sor a Global Twestival rendezvényére. Az összegyűjtött 250.000 dollárból ugandai, etióp és indiai falvak ivóvízellátását segítik.

A szeptemebr 10-13 között megrendezett Twestival Local kicsit más vol, mint az előző rendezvény, mivel nem egyetlen napra koncetrálták a rendezványeket, hanem minden résztvevő város saját ritmusát követhette.

Bár a Twesival Local-ra "csak" 130 város jelentkezett, Rose reális célnak tartotta a kitűzött 400.000 elérését. Az eredményről még nincsenek információink.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása