WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.02.28. 12:20 Kiricsi Gábor

Hernádszentandrás belőve

Hétfőn végeredményben sikerült internetet lőni Hernádszentandrásra, ahol - korábban említettük - nem volt ADSL-szolgáltatási pont. Most sincs, a faluba a szomszédos Ináncsról lőtték át a jelet technikus kollégáink, így a 13 szentandrási felhasználó már netezhet. (Ők már az oktatáson is túl vannak.) Az újabb jelentkezőknek az önkormányzat a befolyt törlesztésekből tudja majd mikrohitelt adni.

Időközben az is felmerült, hogy Ináncsról nem csak ide, hanem a nem sokkal távolabbra fekvő Perére is át lehetne lőni a rádiójelet. Ugyanez lehetne a megoldás Vizsolyban, csak oda Méráról érkezne az internet. Fábri András kollégánk szerint ugyanakkor a soron következő telepítésre a legesélyesebb most Halmaj község.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adslfigyelo · http://adslakciok.blog.hu 2008.02.28. 17:49:06

Internetet mindenkinek!
Ha rajtam múlna, alkotmányos joggá tenném az ingyen netet...
Sok sikert a munkátokhoz!
süti beállítások módosítása