WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.11.03. 23:01 WiFifalu

Egy lehetőség a felzárkózásra

WiFi Falu programunk első szakaszának tapasztalatai alapján úgy látjuk, sikerült olyan, nehéz anyagi helyzetű, kistelepüléseken élő családokhoz elvinni az internetet, és megtanítani őket a világháló használatára, akiket a piaci internet-szolgáltatók egyébként nem érnének el. Ennek megvalósulásához kellett a programba bekapcsolódó családok által vállalt önerő, az önkormányzatok szervezésében működő mikrohitel, a GKM anyagi támogatása, és a Magyar Telekom által biztosított hálózat.

Alfa pilot projektünk során Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben 102 településen 1.500 háztartásba jutottunk el, a béta pilot során Dél-Baranyában újabb falvakat vonunk be programunkba. Célunk, hogy néhány év alatt mind a 33 hátrányos helyzetű kistérségbe eljussunk szolgáltatásunkkal, és mintegy 70.000 háztartást segítsünk jobb tanulási- és munkalehetőségekhez.

A wifi infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a felhasználók oktatására. Minden településen megpróbálunk bevonni egy-két embert, akiket felkészítünk arra, hogy saját kis közösségeikben majd továbbadják a megszerzett tudást, és hozzájuk fordulhassanak ismerőseik, ha segítségre van szükségük.

Eddigi eredményeinkről és terveinkről többet is megtudhatsz Felzárkóztatás a tudásalapú társadalomhoz című prezentációnkból.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokor Csilla 2008.11.10. 12:47:42

Tisztelt Úram, Hökgyem!

Érdeklődi szertenék, hogy a "Felzákoztatás a tudáshalapú társadalomhoz" című programjukhoz Budapestiek is csatlakozhatnak-e?
Azért érdeklöbök, mert a II. kerületi Családsegítőnél dolgozom, ahol nagyon sok rászoruló család él.
A honlapjukon elérhetőséget nem találtam a honlapjukon.
Kérem írják meg az elérhetőségüket.

Köszönöm Bokor Csilla
süti beállítások módosítása