WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2009.08.04. 11:12 WiFifalu

Vezeték nélküli internet - Vége a digitális megosztottságnak?

Címkék: szélessáv vezeték nélküli digitális szakadék mobil internet internethozzáférés

A Pew Internet & American Life Project ugyan csak az Egyesült Államok internetezési és digitális médiahasználati szokásait vizsgálja, de jelentéseit az egész világon figyelemmel kísérik. Ezekből a számokból ugyanis elég jól lehet következtetni arra is, mi várható a világ más tájain is.

A Pew egyik legfrissebb, a vezeték nélküli internethasználattal foglalkozó, 2009. áprilisi adatfelvételen alapuló, jelentéséből kiderül, hogy az amerikaiknak már 56 százaléka használja a vezeték nélküli internet valamilyen formáját. A várható további gyors terjedésnek köszönhetőn a vezeték nélküli internet nagyon jelentős szerepet játszhat a digitális írástudatlanság felszámolásában.

A részletes adatokból kiderőül, hogy a különböző, egyre bővülő alternatív lehetőségek (hagyományos és okos telefonok, iPhone, játékkonzolok) ellenére továbbra is a laptop a sztár: a felhasználók 39%-a továbbra is hordozható számítógépén keresztül kapcsolódik a  netre, miközben csak 32% használja a mobil eszközöket.

A Pews kutatásából megtudtuk azt is, hogy az afroamerikaiak a legaktívabb mobilnet-használók (48%) és körükben nő a leggyorsabban a felhasználók száma is.

A Pew weboldalán a teljes anyag elolvasható, vagy onnan letölthető.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása