WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.01.17. 08:17 Kiricsi Gábor

Horváth Csaba megszeppent Pettkó Andrástól

Hétfőn Homrogdon készítettünk wifi-bejárást, ami azt jelenti, hogy a megrendelők névsora alapján végigjárjuk házról házra a végpontokat és megnézzük, hogy látható-e a kiszemelt magaslati pont - meséli Horváth Csaba, alapítványunk munkatársa, hozzátéve: a községben végül a templomtorony lett a kiszemelt magaslati pont, mert szinte mindenhonnan jól látszik.


"Bárcsak minden faluban ilyen könnyű dolgunk lenne mint Homrogdon" - mondja Csaba, "a polgármester nagyon rugalmasan kezeli ezt az ügyet; jól látja, hogy a program önmagában nem oldja meg a hátrányos helyzetűek problémáit, de kulcsként szolgálhat, amelyet valaki használni fog, valaki nem."


A falu bejárása Csabáéknak nagyjából két óra hosszáig tartott, jó látási viszonyok között ennyi a szintidő. Horváth Csaba Tomoron lakik, de tájékozódási problémái Homrogdon sem voltak, mint mondja, "szinte minden felhasználót ismerek ahová majd kerül internet és gép, tehát a homrogdi telepítést nagyon várom már". 
 
Munkatársunk előző pénteken egyébként a selyebi általános iskolában tartott számítógépes oktatást, erre az alkalomra látogatott oda Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője. Az oktatás előtt Csaba  izgult: "féltem, hogy a gyereksereg hogyan fogadja majd a mondókámat, de hamar kiderült, hogy ügyes, szorgalmas, fogékony kisdiákokkal állok szemben." Amikor Nyírő András megjelent Pettkó Andrással, kicsit megszeppentem, de amikor kimentek, visszatértem a kezdeti lendületemhez, és szépen sikerült befejeznem az órát - meséli Csaba, aki a továbbiakban hetente két alkalommal tart informatikai oktatást a helyi gyerkőcöknek. (Képünk Horváth Csabáról még nyár végén készült.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása