WiFi falu

Blog a digitális esélyegyenlőségről, a digitálisan (is) leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatásának lehetőségeiről, a legszegényebbekre is kiterjedő információs társadalomról, az állandó jövedelem és értékes vagyontárgyak nélkül is elérhető mikrohitelezésről. Az Internet Terjesztéséért Alapítvány hivatalos blogja Szerkeszti: Pécsi Ferenc

Pályázati felhívás

Hozzászólások

Blognetwork

Internettel a szegénység felszámolásáért

2008.02.15. 18:08 Kiricsi Gábor

Kreatív megoldások Szabolcsban

A szabolcsi falvak egy része eltökélten vág bele a Wifi falu programba, többen kreatív módon igyekeznek a számítógép vásárlások összegét fedezni - mondta Herczku Tünde, a nyíregyházi Esélyek Háza irodavezetője. (A megyében az Esélyek Háza népszerűsíti a projektet.) Alapesetben ugye a 18 ezer forintos Netbox számítógép és a 12 ezer forintos wifikártya kifizethető egy összegben, vagy törleszthető hat hónap alatt. Alapítványunk általában az önkormányzatok segítségét kéri, hogy az arra rászoruló vásárlóknak visszatérítendő szociális támogatást hitelezzen meg, hiszen ennek beszedéséhez is megvannak a megfelelelő csatornái.

Igen ám, de vannak olyan önkormányzatok, amelyek annyi hiteltartozást hordoznak magukkal, hogy az efféle megoldásoktól elzárkóznak (vagy másért zárkóznak el). Ilyen településeken munkatársaink megkísérlik például bevonni a helyi takarékszövetkezetet a mikrohitelezésbe. Van olyan helyszín, ahol egy helyi vállalkozó maga hitelezte meg a gépvásárlásokat, meséli Herczku Tünde, illetve az is előfordul, hogy a Cigány Kisebbségi Önkormányzat működési költségét teljes egészében erre a célra helyezték ki, a hivatal pedig végeredményben a családok törlesztőrészleteiből tartja majd fenn magát.

Emellett elindultak a térségi bemutató programok is, s összeállt a Wifi falu szabolcsi csapata is. Február végéig várhatóan 10-15 szabolcsi település adja be pályázatát a programba, közülük többen (így Nyírbéltek és Vasmegyer) már postára is adták.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jándi Végfelhasználók 2008.09.11. 12:23:08

Nálunk június végétől máig szeptember 11-éig még nem történt meg a telepítések befejezése. 25 végfelhasználóból kb. 2-3 tudja használni a net-et, ami hol működik hol nem. Van ahol még a gépek sincsenek beszerelve és az antenna sincs felszerelve. Július 31-e óta FELÉNK SE NÉZNEK! Ez Jándon a Wifi falu. Az Önkormányzatnak 690.000 Ft- ja áll a programbam.
süti beállítások módosítása